Vår 2022 yogaklasser

Yogalärare och ägare av Essense - Li Bergenstråhle, är Internationellt Certifierad Kundalini Yoga lärare. 1997 startade jag min yogalärtarutbildning som var 2 år. Jag har även börjat ytterligare en påbyggnadsutbildning i Kundaliniyoga. Jag är även Diplomerad i Yin yoga och har även studier i Core Strenght Vinyasa Yoga.  Jag började träna yoga vid 14 års ålder efter en yogabok jag hittade i mammas låda. På den tiden var det väldigt ovanligt med yoga. Jag höll även ett föredrag om yoga och olika ställningar i högstadiet. Jag har haft yogaklasser i Kiruna sedan 2001.

Yogasalen på Essense.

Lena som håller i Core Vinyasa yoga

Det jag upplevde när jag började träna kundaliniyoga var att jag fick väldigt mycket energi, jag fick mer kontakt med mitt inre och började följa mitt inre och min livsväg. Det gav mening och lycka! Jag kände mig fri och kände att jag kunde forma och påverka mitt eget liv./Li

Core Vinyasa yoga - Lena

Li i trädet på Kourmakka.

Li har kurser i Kundaliniyoga- Yinyoga och i Yoga Flow Core.

YOGA HÖST-TERMINEN 2022

Det finns även 10-ggrs klippkort på Lis klasser, se längre ner.

MÅNDAGAR

Vinyasa Yoga/Maggan - start 29/8, kl. 17.00-18.30, terminskurs 15 ggr, pris 1900 kr.  Även drop-in bokas via sms 0706414709.

Kundalini Yoga/Li  - Start 12/9 kl. 19.00-20.15, terminskurs 12 ggr, pris 1680 kr. (Ingen yoga på höstlovet 31/10, sista yogan 5/12). 10 ggr klipport 1500 kr, gäller på alla Lis yogaklasser. Drop-in 160 kr/gång. "Boka tid" knapp nedan. 

TORSDAGAR

Body Love Yoga/Li - Start 15/9, 7 ggr kurs, kl. 19.00-20.00, 980 kr. Drop-in 160 kr/gång.även drop-in, "Boka tid" knapp nedan. 10 ggr klipport 1500 kr, gäller på alla Lis yogaklasser.

SÖNDAGAR

Yin Yoga/Li - Start 18/9, 10 ggr kurs, kl. 19.00-20.15, 1400 kr, ingen yoga 6/11. 10 ggr klipport 1500 kr, gäller på alla Lis yogaklasser. Drop-in 160 kr/gång.även drop-in, "Boka tid" knapp nedan. 10 ggr klipport 1500 kr, gäller på alla Lis yogaklasser.

Kursanmälan sker till respektive yogalärare:

  • Li - 0702709922, info@essense.se   
  • Margareta - 0706414709, margareta.stalnacke@gmail.com 
  • Lena - 0706348683, lena@ayurvedarummet.se                                                  

               

BOKA DROP IN YOGA

  • Drop-in platser finns i mån av plats på Lis yogaklasser. 
  • Priser för drop in ser du längre ner under yogakurser.
  • Personal på Kiruna kommun, Tekniska Verken och Kiruna Bostäder som är berättigade till friskvård har fri träning på Drop-in passen. 

PRISLISTA FÖR LIS YOGAKLASSER

Terminspris Lis kurser: Info kommer

Klippkort drop- in, 10 ggr gäller alla Lis klasser: 1500 kr (gäller per en termin år).

Klippkort drop- in, 5 ggr  gäller alla Lis klasser: 1500 kr (gäller per en termin år).

Drop-in pris en gång: 160 kr

Personal på Kiruna kommun, Tekniska Verken och Kiruna Bostäder är berättigade till fri friskvård på Drop-in passen.

Om du har presentkort eller tillgodokort eller om du har inlöst friskvård via Benify eller Actiway på Essense så gäller dessa endast på Lis yogaklasser 

Om du väljer att gå på drop in så kan du boka in dig en vecka i förväg, vid avbokning så görs det senast 2 timmar före.

Övriga yogalärare, kontakta respektive yogalärare.

KUNDALINIYOGA

Yogalärare: Li, Internationellt Certifierad Kundaliniyoga- och Meditationslärare sedan 2002. Yogan passar även nybörjare, alla yogar efter egen förmåga.

Kundaliniyogan är en klassisk flertusenårig yogaform från norra Indien och Tibet. - en dynamisk metod för att arbeta upp vitalitet och energi till kropp och själ. - en metod där fokus ligger mer på uthållighet och kraft än avancerade yogaställningar. - en yogaform där rörelser, andning, ställningar, mantra (ljud), fokusering och meditation är centrala. - en yogaform där målet är ökad medvetenhet och medkänsla till oss själva och allting omkring oss. - en form som passar män och kvinnor i alla åldrar, var och en arbetar efter egen förmåga.


YINYOGA

Yogalärare: Li,  Diplomerad i Yinyoga, passar även nybörjare, alla efter sin egen förmåga.

I Yin Yogan så fokuserar vi på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De enkla men kännbara ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.


BODY LOVE YOGA

Yogalärare: Li pågående utbildning i Body Love Yoga

En meditativ form av yoga med fokus på avslappning i rörelse. Enligt denna yogaform går vägen till självkänsla på djupet genom kroppen, och för att utveckla äkta och innerlig kärlek till oss själva behöver vi ha intim kontakt med våra egna kroppar.  Ansträngningslöst och hållande tar du dig in i och igenom rörelserna, i en djup närvarande medvetenhet.  Du kommer ner i ett lugn och en härlig njutningsfull avslappning. 

Alla kan delta i ett BodyLoveYoga-pass. Det är din kropp som sätter gränserna. Genom min guidning och budskapet från din kropp leds du varsamt och hållande in i rörelserna. Rörelser som hjälper din kropp att hitta tillbaka till sitt naturliga rörelsemönster och sin naturliga kraft. 

Kroppen guidas tillbaka till sitt naturliga rörelsemönster där kroppen så småningom kan ge ett autentiskt uttryck av ett ansträngningslöst flöde. Du guidas av min röst och du följer ditt naturliga andetag.

 


CORE STRENGHT VINYASA YOGA 

Yogalärare: Lena, utbildad i Core Strenght Vinyasa Yoga.

Träna smartare inte hårdare!
Core Strenght Vinyasa Yoga är en modern yogaform som bygger på traditionell yoga och som skapats av den amerikanska yoginin Sadie Nardini.

CSV yoga hjälper dig att släppa och minska spänningar i din yttre kropp genom att aktivera inre muskler, bryta linjära mönster och röra dig biomekaniskt för optimal styrka och säkerhet. Du får lära dig bygga styrkan från grunden, inifrån och ut. CSV skapar utrymme. Ger dig frihet att röra dig naturligt, på ett sätt som känns rätt för dig. CSV yoga transformerar, förnyar och bygger upp och stärker hela kroppen och sinnet.

Kursen hålls i Essenses lokaler på Adolf Hedinsvägen 58 i Kiruna.
Anmälan och ev. frågor skickas till lena@ayurvedarummet.se
Tfn (nås säkrast på kvällstid) 070-634 86 83.
 
Ha ett öppet sinne, kliv upp på mattan och hitta Din yoga!


Vinyasa Yoga

Lärare: Margareta Stålnacke

Vinyasa yoga har sitt ursprung i Ashtangayoga. Skillnaden mellan de två typerna är att positionerna alltid varierar i vinyasayogan. Vinyasa yoga är en dynamisk och fritt flödande yogaform där ingen klass är den andra lik – ordet vinysasa innebär just flöde. Det finns många olika varianter av vinyasaklasser som passar dig som vill ha en varierad yogapraktik och utmanas både fysiskt och mentalt. Yogan består av fysiska övningar som ger kroppen styrka och kroppskontroll. Vinyasayogan kan få dig att känna dig viktlös, stark och i ett flöde.


KLANGBAD OCH MJUKYOGA

Elin Önhult kommer att hålla några pass under hösten där du till toner från Crystal Singing Bowls får landa i dig själv. Det blir mysiga pass med så kallat klangbad kombinerat med mjuk yoga. Inkännande, grundande och djupt avslappnande. Under klangbadet ligger eller sitter du bekvämt och bara lyssnar. Tonerna och vibrationerna från skålarna låter kropp och sinne komma in i djup avslappning. Har du inte testat förr så behöver det upplevas!