Hösten 2020 yogaklasser

Yogalärare och ägare av Essense - Li Bergenstråhle, är Internationellt Certifierad Kundalini Yoga lärare. 1997 startade jag min yogalärtarutbildning som var 2 år. Jag har även börjat ytterligare en påbyggnadsutbildning i Kundaliniyoga. Jag är även Diplomerad i Yin yoga och har även studier i Core Strenght Vinyasa Yoga.  Jag började träna yoga vid 14 års ålder efter en yogabok jag hittade i mammas låda. På den tiden var det väldigt ovanligt med yoga. Jag höll även ett föredrag om yoga och olika ställningar i högstadiet. Jag har haft yogaklasser i Kiruna sedan 2001.

Yogasalen på Essense.

Lena som håller i Core Vinyasa yoga

Det jag upplevde när jag började träna kundaliniyoga var att jag fick väldigt mycket energi, jag fick mer kontakt med mitt inre och började följa mitt inre och min livsväg. Det gav mening och lycka! Jag kände mig fri och kände att jag kunde forma och påverka mitt eget liv./Li

Core Vinyasa yoga - Lena

Li i trädet på Kourmakka.

Li har kurser i Kundaliniyoga- Yinyoga och i Yoga Flow Core.

YOGA och MINDFULLNESS VÅR 2021

VÅRENS TERMINSKURSER PÅ ESSENSE!

 För Lis klippkortspriser, drop-in pris se längre ner.

Vi har mindre grupper denna termin beräknade efter de nya restiktionerna.

Just nu max 7 st i varje grupp.

MÅNDAGAR - Kundalini Yoga/Li. Start 18/1 kl. 19.15-20.30,  3 ggr för missade klasser från förra terminen.

MÅNDAGAR - Kundalini Yoga/Li. Ny termins grupp 5 ggr i taget start 8/2 kl 19.15-20.30, 650 kr.

ONSDAGAR - Yin Yoga/Li Start  - 21/1  kl. 19.15-20.30, 3 ggr för missade klasser förra terminen.

TORSDAGAR - Kundalini Yoga/Li - 18/1 kl 19.15-20.30 3 ggr för missade klasser förra terminen för måndagsgr.

TORSDAGAR - Kundaliniyoga/Li 17.30-18.30 vi ska sätta in denna klass snarats för missade ggr från förra terminen.

TORSDAGAR - Mindfullness/ Li,  Start - kl. 19.00-20.30, vi ska sätta in denna grupp snarast när det går för missade ggr från förra terminen.

Anmälan sker till respektive yogalärare:
Li - 0702709922, info@essense.se   -   Lena - 0706348683, lena@ayurvedarummet.se    -                                               Margareta - 0706414709, margareta.stalnacke@gmail.com 070-6414709

               

BOKA DROP IN YOGA

Drop-in platser kommer på Lis yoga finnas i mån av plats, det är mindre klasser nu efter de nya restriktionerna. Personal på Kiruna kommun, Tekniska Verken och Kiruna Bostäder som är berättigade till friskvård har fri träning på Drop-in passen. Priser för drop in ser du längre ner under yogakurser.

PRISLISTA FÖR LIS YOGAKLASSER

Terminspris lis kurser: Jag kör terminskurs a 5 ggr kurs flera ggr för att kunna vara mer flexibel om restriktionerna ändras. Det är små grupper just nu med 7 deltagare per kurs, det kan ändras under terminen. 650kr

Klippkort drop- in, 10 ggr gäller alla klasser: 1300 kr (gäller 1 år) 

Klippkort drop-in, 5 ggr 700 kr (gäller 1 termin)

Drop-in pris: 150 kr (ungdom t.o.m 18 år 100 kr)

Personal på Kiruna kommun, Tekniska Verken och Kiruna Bostäder som är berättigade till fri friskvård har fri träning på Drop-in passen.

Om du har presentkort eller tillgodokort eller om du har inlöst friskvård via Benify eller Actiway på Essense så gäller dessa endast på Lis yogaklasser 

Du anmäler dig till respektive yogalärare för att reservera plats på yogakurs. Om du väljer att gå på drop in så kan du boka in dig en vecka i förväg. 

Anmälan sker till respektive yogalärare:
Li - 0702709922, info@essense.se
Lena - 0706348683, lena@ayurvedarummet.se                                                                                                                                                    Margareta - 0706414709, margareta.stalnacke@gmail.com 070-6414709

KUNDALINIYOGA

Yogalärare: Li, Internationellt Certifierad Kundaliniyoga- och Meditationslärare sedan 2002. Yogan passar även nybörjare, alla efter egen förmåga.

Anmälan och frågor kontakta Li på: 0702709922, 098022000, info@essense.se

Kundaliniyogan är en klassisk flertusenårig yogaform från norra Indien och Tibet. - en dynamisk metod för att arbeta upp vitalitet och energi till kropp och själ. - en metod där fokus ligger mer på uthållighet och kraft än avancerade yogaställningar. - en yogaform där rörelser, andning, ställningar, mantra (ljud), fokusering och meditation är centrala. - en yogaform där målet är ökad medvetenhet och medkänsla till oss själva och allting omkring oss. - en form som passar män och kvinnor i alla åldrar, var och en arbetar efter egen förmåga.


YINYOGA

Yogalärare: Li,  Diplomerad i Yinyoga, passar även nybörjare, alla efter sin egen förmåga.

Anmälan och frågor kontakta Li på: 0702709922, 0980-22000, info@essense.se

I Yin Yogan så fokuserar vi på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De enkla men kännbara ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.CORE STRENGHT VINYASA YOGA 

Yogalärare: Lena, utbildad i Core Strenght Vinyasa Yoga.

Träna smartare inte hårdare!
Core Strenght Vinyasa Yoga är en modern yogaform som bygger på traditionell yoga och som skapats av den amerikanska yoginin Sadie Nardini.

CSV yoga hjälper dig att släppa och minska spänningar i din yttre kropp genom att aktivera inre muskler, bryta linjära mönster och röra dig biomekaniskt för optimal styrka och säkerhet. Du får lära dig bygga styrkan från grunden, inifrån och ut. CSV skapar utrymme. Ger dig frihet att röra dig naturligt, på ett sätt som känns rätt för dig. CSV yoga transformerar, förnyar och bygger upp och stärker hela kroppen och sinnet.

Kursen hålls i Essenses lokaler på Adolf Hedinsvägen 58 i Kiruna.
Anmälan och ev. frågor skickas till lena@ayurvedarummet.se
Tfn (nås säkrast på kvällstid) 070-634 86 83.
 
Ha ett öppet sinne, kliv upp på mattan och hitta Din yoga!


YOGA FLOW CORE 

Yogalärare Li  - Tränad i CSV yoga på Karins Yoga World!

Klassen är en Core Strenght Vinyasa inspirerad yogaklass. Vi stärker coren och gör flödande mjuka rörelser och ställningar där vi samtidigt stärker och arbetar med coren. Vi  bygger styrka, ökar smidighet och cirkulation, minskar/undviker kompression i leder och skapar utrymme i kroppen. 

- En yoga som stärker dig, inifrån och ut och låter dig stå stadigt i  ditt unika uttryck.

- Den skapar utrymme och ger dig frihet att röra dig naturligt, på ett sätt som känns rätt för dig

- Den transformerar, förnyar, bygger upp och stärker hela kroppen och sinnet.

CSV YOGA skapades av SADIE NARDINI och är ett perspektiv på yoga baserat på biomekanik, anatomi och rörelselära som utvecklats genom Sadies personliga studier och studier tillsammans med Leslie Kaminoff som varit hennes mentor.