Vår 2022 yogaklasser

Yogalärare och ägare av Essense - Li Bergenstråhle, är Internationellt Certifierad Kundalini Yoga lärare. 1997 startade jag min yogalärtarutbildning som var 2 år. Jag har även börjat ytterligare en påbyggnadsutbildning i Kundaliniyoga. Jag är även Diplomerad i Yin yoga och har även studier i Core Strenght Vinyasa Yoga.  Jag började träna yoga vid 14 års ålder efter en yogabok jag hittade i mammas låda. På den tiden var det väldigt ovanligt med yoga. Jag höll även ett föredrag om yoga och olika ställningar i högstadiet. Jag har haft yogaklasser i Kiruna sedan 2001.

Yogasalen på Essense.

Lena som håller i Core Vinyasa yoga

Det jag upplevde när jag började träna kundaliniyoga var att jag fick väldigt mycket energi, jag fick mer kontakt med mitt inre och började följa mitt inre och min livsväg. Det gav mening och lycka! Jag kände mig fri och kände att jag kunde forma och påverka mitt eget liv./Li

Core Vinyasa yoga - Lena

Li i trädet på Kourmakka.

Li har kurser i Kundaliniyoga- Yinyoga och i Yoga Flow Core.

YOGA och MINDFULLNESS VÅRTERMINEN 2022

Det finns även 10-ggrs klippkort på Lis klasser, se längre ner.

MÅNDAGAR

Vinyasa Yoga/Maggan - Start 17/1 kl. 17.00-18.30, 15 ggr, 1950 kr, även drop-in, smsa Maggan., 0706414709.

Kundalini Yoga/LiStart 24/1 kl. 19.15-20.30, 14 ggr, pris 1820 kr, även drop-in, "Boka tid" knapp nedan. FULL

TISDAGAR

Core Strenght Vinyasa Yoga/Lena - Start 11/1 kl. 19.00-20.00, terminskurs 15 ggr, 1950 kr.

ONSDAGAR

Yin Yoga/Li - Start 26/1 19.15-20.30, 14 ggr, 1820 kr, även drop-in boka via "Boka tid" knapp nedan.

TORSDAGAR

Kundalini Yoga/LiStart 27/1 kl. 19.15-20.30, 14 ggr, pris 1820 kr, även drop-in, "Boka tid" knapp nedan.         Denna kurs är extrainsatt eftersom myndigheterna för tillfället har infört tillfälliga restriktioner på antalet deltagare, när restriktionerna tas bort eller utökas så kommer denna klass sammansmälta med måndagsklassen. 

Kursanmälan sker till respektive yogalärare:

  • Li - 0702709922, info@essense.se   
  • Margareta - 0706414709, margareta.stalnacke@gmail.com 
  • Lena - 0706348683, lena@ayurvedarummet.se                                                  

               

BOKA DROP IN YOGA

  • Drop-in platser finns i mån av plats på Lis yogaklasser. 
  • Priser för drop in ser du längre ner under yogakurser.
  • Personal på Kiruna kommun, Tekniska Verken och Kiruna Bostäder som är berättigade till friskvård har fri träning på Drop-in passen. 

PRISLISTA FÖR LIS YOGAKLASSER

Terminspris Lis kurser: Info kommer

Klippkort drop- in, 10 ggr gäller alla klasser: 1400 kr (gäller 1 år) 

Drop-in pris: 150 kr

Personal på Kiruna kommun, Tekniska Verken och Kiruna Bostäder som är berättigade till fri friskvård har fri träning på Drop-in passen.

Om du har presentkort eller tillgodokort eller om du har inlöst friskvård via Benify eller Actiway på Essense så gäller dessa endast på Lis yogaklasser 

Om du väljer att gå på drop in så kan du boka in dig en vecka i förväg, vid avbokning så görs det senast 2 timmar före.

Övriga yogalärare, kontakta respektive yogalärare.

KUNDALINIYOGA

Yogalärare: Li, Internationellt Certifierad Kundaliniyoga- och Meditationslärare sedan 2002. Yogan passar även nybörjare, alla yogar efter egen förmåga.

Anmälan och frågor kontakta Li på: 0702709922, 098022000, info@essense.se

Kundaliniyogan är en klassisk flertusenårig yogaform från norra Indien och Tibet. - en dynamisk metod för att arbeta upp vitalitet och energi till kropp och själ. - en metod där fokus ligger mer på uthållighet och kraft än avancerade yogaställningar. - en yogaform där rörelser, andning, ställningar, mantra (ljud), fokusering och meditation är centrala. - en yogaform där målet är ökad medvetenhet och medkänsla till oss själva och allting omkring oss. - en form som passar män och kvinnor i alla åldrar, var och en arbetar efter egen förmåga.


YINYOGA

Yogalärare: Li,  Diplomerad i Yinyoga, passar även nybörjare, alla efter sin egen förmåga.

Anmälan och frågor kontakta Li på: 0702709922, 0980-22000, info@essense.se

I Yin Yogan så fokuserar vi på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De enkla men kännbara ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.CORE STRENGHT VINYASA YOGA 

Yogalärare: Lena, utbildad i Core Strenght Vinyasa Yoga.

Träna smartare inte hårdare!
Core Strenght Vinyasa Yoga är en modern yogaform som bygger på traditionell yoga och som skapats av den amerikanska yoginin Sadie Nardini.

CSV yoga hjälper dig att släppa och minska spänningar i din yttre kropp genom att aktivera inre muskler, bryta linjära mönster och röra dig biomekaniskt för optimal styrka och säkerhet. Du får lära dig bygga styrkan från grunden, inifrån och ut. CSV skapar utrymme. Ger dig frihet att röra dig naturligt, på ett sätt som känns rätt för dig. CSV yoga transformerar, förnyar och bygger upp och stärker hela kroppen och sinnet.

Kursen hålls i Essenses lokaler på Adolf Hedinsvägen 58 i Kiruna.
Anmälan och ev. frågor skickas till lena@ayurvedarummet.se
Tfn (nås säkrast på kvällstid) 070-634 86 83.
 
Ha ett öppet sinne, kliv upp på mattan och hitta Din yoga!


CORE FLOW YOGA

Yogalärare Li  - Tränad i CSV yoga på Karins Yoga World!

Klassen är en Core Strenght Vinyasa inspirerad yogaklass. Yogaklassen innehåller flödande mjuka rörelser och ställningar där vi samtidigt stärker och arbetar med coren. Vi  stärker, ökar smidighet och cirkulation, vi skapar utrymme i kroppen och minskar/undviker kompression i leder. 

- En yoga som stärker dig, inifrån och ut och låter dig ha ditt ditt eget unika uttryck.

- En yoga som skapar utrymme och frihet att röra dig naturligt, på ett sätt som känns rätt för dig.

- En yoga som transformerar, förnyar, bygger upp och stärker hela kroppen och sinnet.

CSV YOGA skapades av SADIE NARDINI och är ett perspektiv på yoga baserat på biomekanik, anatomi och rörelselära som utvecklats genom Sadies personliga studier och studier tillsammans med Leslie Kaminoff som varit hennes mentor. KLANGBAD OCH MJUKYOGA

Elin Önhult kommer att hålla några pass under hösten där du till toner från Crystal Singing Bowls får landa i dig själv. Det blir mysiga pass med så kallat klangbad kombinerat med mjuk yoga. Inkännande, grundande och djupt avslappnande. Under klangbadet ligger eller sitter du bekvämt och bara lyssnar. Tonerna och vibrationerna från skålarna låter kropp och sinne komma in i djup avslappning. Har du inte testat förr så behöver det upplevas!