Yogalärare och ägare av Essense - Li Bergenstråhle, är Internationellt Certifierad Kundalini Yoga lärare enligt Yogi Bhajan. 1997 startade jag min yogalärtarutbildning som var 2 år. Jag har även börjat ytterligare en påbyggnadsutbildning. Jag började träna yoga vid 14 års ålder efter en yogabok jag hittade i mammas låda. På den tiden var det väldigt ovanligt med yoga. Jag höll även ett föredrag om yoga och olika ställningar i högstadiet. Jag har haft yogaklasser i Kiruna sedan 2001.

Ändra texten genom att klicka på Redigera i elementets ram.

Yogasalen på Essense.

Yogalärare: Maggan som håller i Vinyasa/Rocket yoga och Li som håller i Kundalini/Yin yoga.

Lena som håller i Core Vinyasa yoga

Det jag upplevde när jag började träna kundaliniyoga var att jag fick väldigt mycket energi, jag fick mer kontakt med mitt inre och började följa mitt inre och min livsväg. Det gav mening och lycka! Jag kände mig fri och kände att jag kunde forma och påverka mitt eget liv./Li

Core Vinyasa yoga

Yoga- och meditationslärare från Nyårsretreaten 2018 - Ewa, Dharma, Maggan och Li.

Li i trädet på Kourmakka.

YOGAKURSER och DROP-IN 2019

Om du har presentkort eller tillgodokort eller om du har inlöst friskvård via Benify eller Actiway på Essense så gäller dessa endast på Lis yogaklasser 

Du anmäler dig till respektive yogalärare för att reservera plats på yogakurs. Om du väljer att gå på drop in så kan du boka in dig en vecka i förväg. Priser på respektive  yogakurs och drop-in se längre ner.

VÅRTERMINENS YOGAKURSER PÅ ESSENSE!

Vinyasa Yoga - Maggan, Start 13/1 - Måndag 17.00-18.30 15 ggr /1820kr

Core Vinyasa Yoga - Lena, Start 14/1 Tisdag kl.. 19.00-20.00 10 ggr/1200 kr

Kundaliniyoga - Li Start 17/1 - Fredag kl. 7.30-8.30 10 ggr /1300 kr

Kundaliniyoga - Li Start 20/1 - Måndag 19.00-20.15 10 ggr/1300 kr

Yin Yoga - Li Start 22/1 - Onsdag kl. 19.00-20.15 10 ggr /1300 kr

Kundaliniyoga - Li start 29/4-18/5 19.00-20.30, 5 ggr/650 kr

DROP-IN  möjligheter finns på Maggans och Lis pass och då är priset 160 kr/gång. Klippkort 10 ggr 1300 kr finns för kundalini och yin yogan, gäller i ett år. Kommunens gratis friskvård gäller på alla Drop-in pass.

ERBJUDANDE KUNDALINI OCH YIN:
- Om du bokar in dig på kursen i kundaliniyoga på måndagkvällar eller yin yoga kursen på onsdagkvällar så ingår dessutom Kundaliniyoga kursen på fredag morgnar.
- Om du bokar in dig på både kundalinikursen måndagar och yin yogan på onsdagar så kostar de tillsammans 2000 kr och du går fritt på fredagar.
Dessa erbjudanden gäller endast på kursanmälan!

Anmälan sker till respektive yogalärare:
Li - 0702709922, info@essense.se
Maggan - 0706414709, stalnacke@gmail.com
Lena - 0706348683, lena@ayurvedarummet.se

DESSA KLASSER HAR ÄVEN DROP-IN!

Personal på Kiruna kommun, Tekniska Verken och Kiruna Bostäder som är berättigade till friskvård har fri träning på Drop-in passen. PrIS DROP-IN 160 kr per tillfälle. Li säljer även 10 ggr sklippkort på Kundalini och yin 1300 kr, gäller ett år.

MÅNDAGAR    17.00-18.30    VINYASA YOGA, MAGGAN   start 13/1   (även drop-in)

                                  19.00-20:15    KUNDALINIYOGA,  LI - start 20/1      (även drop-in)

                                   19.00-20.30    NY kurs  kUNDALINIYOGA START 20/4   (även drop-in)                                                  

ONSDAGAR      Inställd tillsvidare 19.00-20.15    YIN YOGA, LI  - start 23/1   (även drop-in)

FREDAGAR        Inställd tillsvidare  7.30-8.30  KUNDALINIYOGA , LI   - start 17/1   (även drop-in)

BOKA DROP IN YOGA

Personal på Kiruna kommun, Tekniska Verken och Kiruna Bostäder som är berättigade till friskvård har fri träning på Drop-in passen. Priser för drop in ser du längre ner under yogakurser.

Kundaliniyoga med Li Kundaliniyoga med Li

NY VÅRKURS i KUNDALINIYOGA Start måndag 20/4 kl 19.00-20.30                                      kursperiod: 20 april-18 maj,

Tema:
1) Detox,stärk & bygg en hälsosam kropp!
2) Skönhet, inre ljus & utstrålning
3) Kärlek & förening
4) Ett fridfullt sinne, klarhet & välmående
5) Lycka, överflöd & möjligheter

Pris: 650 kr för hela kursen.
Om du väljer kursalternativet så ingår även fredag yoga morgnar kl.08.30-09.30 gratis med samma tema.

Du kan även gå på yogaklasserna som drop-in i mån av plats, 160 kr per gång, det finns även10-klippkort du kan använda (gäller ett år) pris: 1300 kr, den gäller för alla yin och kundaliniklasser. Kommunens fria friskvård gäller även på dessa drop-in klasser.

Du bokar in dig på info@essense.se med namn, telefon och epost.
Hemsida: www.essense.se

KUNDALINIYOGA

Yogalärare: Li Bergenstråhle, Internationellt Certifierad Kundaliniyoga- och Meditationslärare sedan 2002. Yogan passar även nybörjare, alla efter egen förmåga.

Anmälan och frågor kontakta Li på: 0702709922, 098022000, info@essense.se

Kundaliniyogan är en klassisk flertusenårig yogaform från norra Indien och Tibet. - en dynamisk metod för att arbeta upp vitalitet och energi till kropp och själ. - en metod där fokus ligger mer på uthållighet och kraft än avancerade yogaställningar. - en yogaform där rörelser, andning, ställningar, mantra (ljud), fokusering och meditation är centrala. - en yogaform där målet är ökad medvetenhet och medkänsla till oss själva och allting omkring oss. - en form som passar män och kvinnor i alla åldrar, var och en arbetar efter egen förmåga.


YINYOGA

Yogalärare: Li Bergenstråhle,  Diplomerad i Yinyoga, passar även nybörjare, alla efter sin egen förmåga.

Anmälan och frågor kontakta Li på: 0702709922, 0980-22000, info@essense.se

I Yin Yogan så fokuserar vi på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De enkla men kännbara ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.


VINYASA YOGA

Yogalärrare: Margareta Stålnacke

Kursanmälan  070-6414709, margareta.stalnacke@gmail.com. Drop-in finns, sms anmälan till Maggan eller boka på deop in bokningslänken..

Är en dynamisk, fysisk, kraftfull form av Yoga. Metoden involverar synkronisering av andetaget med en progressiv serie av positioner (asanas)—en process som genererar värme och cirkulation som i sin tur stärker, renar och vitaliserar kroppen och dess muskler och organ. Läraren följer inte en bestämd serie utan utformar själv sin serie.


CORE VINYASA YOGA 

Yogalärare Lena

Träna smartare inte hårdare!
Core Strenght Vinyasa Yoga är en modern yogaform som bygger på traditionell yoga och som skapats av den amerikanska yoginin Sadie Nardini.

CSV yoga hjälper dig att släppa och minska spänningar i din yttre kropp genom att aktivera inre muskler, bryta linjära mönster och röra dig biomekaniskt för optimal styrka och säkerhet. Du får lära dig bygga styrkan från grunden, inifrån och ut. CSV skapar utrymme. Ger dig frihet att röra dig naturligt, på ett sätt som känns rätt för dig. CSV yoga transformerar, förnyar och bygger upp och stärker hela kroppen och sinnet.
Kursen hålls i Essenses lokaler på Adolf Hedinsvägen 58 i Kiruna.
Anmälan och ev. frågor skickas till lena@ayurvedarummet.se
Tfn (nås säkrast på kvällstid) 070-634 86 83.
 

Ha ett öppet sinne, kliv upp på mattan och hitta Din yoga!

Beskrivning av de olika Yoga-formerna på Essense

Yoga är bäst att utföra på tom mage. Låt det helst gå tre timmar efter en stor måltid och en timma efter något lättare. - Yoga utförs barfota i bekväma kläder. - Säg till om du har någon skada, sjukdom eller är gravid.

Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan - Yogalärare Li

- en klassisk flertusenårig yogaform från norra Indien och Tibet. - en dynamisk metod för att arbeta upp vitalitet och energi till kropp och själ. - en metod där fokus ligger mer på uthållighet och kraft än avancerade yogaställningar. - en yogaform där rörelser, andning, ställningar, mantra (ljud), fokusering och meditation är centrala. - en yogaform där målet är ökad medvetenhet och medkänsla till oss själva och allting omkring oss. - en form som passar män och kvinnor i alla åldrar, var och en arbetar efter egen förmåga.

Vad utmärker kundaliniyoga jämfört med andra yogaformer? De flesta kroppsställningarna i kundaliniyoga är relativt lätta att utföra. I de flesta övningarna kombineras rörelser med kraftfull andning, därför brukar man kalla kundaliniyoga för en aktiv och dynamisk yogaform. Kundaliniyoga är mer intensivt än klassisk hathayoga och iyengaryoga, men mindre fysiskt krävande än ashtangayoga.
I kundaliniyoga är det större fokus på den mentala och andliga delen av yoga. Hathayoga (dit både iyengaryoga och ashtangayoga hör) består traditionellt av kroppsställningar och andningsövningar.
I kundaliniyoga ingår kroppsställningar och andningsövningar, men också mantran och meditation. I hathayoga lägger man större vikt vid att bemästra kroppen, i kundalinyoga är fokus på att bemästra sinnet.
Kundaliniyoga är en autentisk yogatradition som passar dig som söker efter en andlig disciplin. Yoga är mycket mer än bara fysiska kroppsställningar, yoga är ett medvetandetillstånd som man kan uppnå genom att använda olika tekniker som exempelvis kroppsställningar, andningsövningar och meditation.

Medicinsk yoga kommer från Kundaliniyogan.

Yin Yoga - Yogalärare Li

I Yin Yogan så fokuserar vi på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De enkla men kännbara ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.

Vinyasa Yoga - Yogalärare Maggan

Är en dynamisk, fysisk, kraftfull form av Yoga. Metoden involverar synkronisering av andetaget med en progressiv serie av positioner (asanas)—en process som genererar värme och cirkulation som i sin tur stärker, renar och vitaliserar kroppen och dess muskler och organ. Läraren följer inte en bestämd serie utan utformar själv sin serie.

Core Vinyasa Yoga  - Yogalärare Lena

Träna smartare inte hårdare!
Core Strenght Vinyasa Yoga är en modern yogaform som bygger på traditionell yoga och som skapats av den amerikanska yoginin Sadie Nardini.

CSV yoga hjälper dig att släppa och minska spänningar i din yttre kropp genom att aktivera inre muskler, bryta linjära mönster och röra dig biomekaniskt för optimal styrka och säkerhet. Du får lära dig bygga styrkan från grunden, inifrån och ut. CSV skapar utrymme. Ger dig frihet att röra dig naturligt, på ett sätt som känns rätt för dig. CSV yoga transformerar, förnyar och bygger upp och stärker hela kroppen och sinnet.