Avslappnande massage och djupgående terapeutisk massage.
Li Bergenstråhle: Huvudlärare på massageutbildningarna.
Muskeltest och terapeutisk stretch.
Koppningsmassage
Massage av fötter.
Studielokalen på Essense
Praktik - friskvårdsmassör eleverna praktiserar.
Diplomerade Friskvårdsmassörer november 2018. Av dessa har 4 st anmält sig till Massörutbildningen hösten 2019.
Diplomerade Friskvårdsmassörer maj 2019. Av dessa kommer 7 st gå vidare på Massör utbildningen hösten 2019.

Massage utbildningar 2020

Massör i flera steg - bygg på med fler kurser! 

Intro): Massage till Husbehov är en 2-dagars kurs där du får lära dig grundgreppen i klassisk massage, den är också de två första dagarna på steg 1.

Steg 1):  Utbildning till Friskvårdsmassör.  Efter steg 1 kan du gå steg 2.

Steg 2) - Diplomerad Massör utbildning. Efter steg 2 kan du gå steg 3.

Steg 3) - Massageterapeut med möjlighet till Certifiering av Branschrådet Svensk Massage.

Läs mer om denna utbildning längre ner!

Hot-Stone Massage utbildning 

22/5-22 startar en ny endagsutbildning i Hot-Stone Massage. En utbildning för dig som redan är kroppsterapeut av något slag t.ex massör eller för dig som inte är terapeut men vill ge dina nära och kära en skön, avslappnande massage. Se mer info längre ner, efter massör utbildningarna.

Massagekurser i svensk klassisk massage

Del 1: Massage till Husbehov 

Det här är framförallt  en praktiskt inriktad kurs och målet är att du ska lära dig massagens grundgrepp och få möjlighet att träna på dem praktiskt. Kursen är indelad i följande moment:

Teori

  • Grundläggande anatomi och fysiologi.
  • När är massage bra?
  • När bör man inte massera?
  • Massagens effekter.
  • Strukturen för en massagebehandling.

Praktik

  • Grundläggande massagegrepp och tekniker.
  • Arbetsställning..
  • Massage som avslappningsmetod, för stela muskler (till exempel axlaroch nacke) och som smärtlindring, cirkulationsökning.             
  • Praktisk träning med varandra.

Kursledare: Kursen i “Massage till husbehov” hålls av Certifierad massör/Massageterapeut Li Bergenstråhle som har arbetat med massage sedan 2002 samt gått flera vidareutbildningar i massage. Li har även drivit ett Dagspa med flera anställda under 11 år.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs för att gå utbildningen.

Kursupplägg: Denna kurs är upplagd som en 2-dagars helgkurs. Tider 10-17.00  första dagen och 9-16 andra dagen

Kursdatum:    lör-sön 5-6/3 eller tor-fre 31/3 - 1/4.

(8-9 januari 2022 denna kurs är flyttad till mars)

Kursnamn: MH221

Kostnad: Kursavgiften för två dagar är 2600 kr inkl. moms. Kursmaterial ingår i kursavgiften. Om ni är två eller fler som går tillsammans så får ni 300 kr rabatt per person.  Anmälningsavgiften på 500 kr betalas omgående i samband med bokningen. Kursavgiften faktureras och ska vara betald cirka två veckor innan kursen börjar.  

Anmälan: Välkommen med din anmälan på info@essense.se med namn, adress, epost och telefon. Anmälningsavgiften på 500 kr betalas in på, Swish: 123 039 99 72 plusgiro: 67 23 62-1 eller bankgiro: 183-0660 märk med kursnamn. Faktura på resterande kursavgift skickas till dig ca fyra veckor före start och ska vara betald senast två veckor före kursstart.

Kurslokal: Kursen hålls på Essense i Kiruna. Det finns fri parkering vid lokalen så det är lätt att komma till oss med bil. På andra orter än Kiruna håller jag kursen i lämpliga lokaler hos samarbetspartners eller konferensanläggningar.

Vidare studier till Friskvårdsmassör: Om du vill fördjupa dina kunskaper så finns det en utbildning till friskvårdsmassör, som du kan gå, du har då redan tillgodoräknat dig de 2 första utbildningsdagarna och du behöver endast gå 2+3 dagar till.

BETALNING/AVBOKNING: Fram till två veckor innan kursstarten kan du avboka din plats, anmälningsavgiften på 500 kr tas då som en administrativ avgift och återfås ej. Om du betalt in kursavgiften och det återstår mindre än två veckor före kursstart, eller om du av någon anledning måste avbryta påbörjade studier återbetalas kursavgiften proportionellt till den tid som återstår av utbildningen, efter att 1000 kronor avdragits för administrativa kostnader och ev. utdelat material som ej kan återlämnas.         

Del 1: Utbildning till Friskvårdsmassör

Denna utbildning vänder sig främst till dig som vill använda dig av massage och friskvård som ett komplement till annan verksamhet. Under utbildningen läggs stor vikt vid praktiskt träning.

Massagen som lärs ut heter svensk klassisk massage och du kan använda de kunskaper du får inom till exempel idrotten, på din arbetsplats eller kanske för att hjälpa vänner och bekanta att bli av med värk och stelhet. Under utbildningen läggs stor vikt vid praktiskt arbete. Du kommer också läsa en del anatomi och fysiologi och därmed effektivare behandlingar.

Utbildningslängd: 7 lärarledda dagar. Kursen är uppdelad i 2-3 omgångar som ligger i anslutning till helg. Du kan därmed genomföra kursen samtidigt som du jobbar. Du behöver praktisera och studera hemma mellan utbildnings tillfällena.

Du behöver inga förkunskaper inom området för att gå denna utbildning. Kostnad Kursavgiften är 8 650 kronor, inkl. moms. I priset ingår allt kursmaterial. Om du gått Massage för Husbehov så behöver du inte gå de 2 första dagarna på denna utbildning och betalar då bara 6 050 kr.

Del 1: Är samma kurs som ”Massage för hemmabruk” lör-sön 5-6/3 eller tor-fre 31/3 - 1/4.

Del 2: Lör-sön  2-3 april och  Fre-sön 6-8 maj.

Kursnamn: FM221

Utbildningen

Manuell medicin, 7 dagar • Klassisk svensk massage • Avspänningsmassage  • Massage som behandlingsmetod • Stretching / hemtöj • Enkel muskeltestning • Patientbemötande och etik • Anatomi och fysiologi, Rörelseapparatens anatomi, muskelfysiologi.

Kursens mål är att ge dig goda kunskaper i att praktiskt arbeta med svensk klassisk massage, som är grunden i utbildningen, och att få en introduktion om hur man kan använda stretching och enkla tester i behandlingen. Du lär dig den klassiska svenska massagens grundgrepp och hur du kan använda dem på hela kroppen. Du lär dig också om vilka kontraindikationer för massage som finns, dvs när massage är olämpligt. Detta är den största delen i utbildningen och du kommer efter denna kunna utföra en friskvårdande massagebehandling. Du lär dig anatomi och fysiologi - målet är att ge dig en inblick i hur muskler fungerar och kunskap om positioner och funktioner för de vanligast förekommande musklerna i massage. 

Stretching / hemtöj - Rörlighet är en viktig bit i en persons välbefinnande och många problem kan härledas till inskränkt rörlighet. I utbildningen ingår att lära sig det som kallas egenstretching. Enkel muskeltestning - En del av utbildningen ägnas åt att palpera och lära sig att hitta enskilda muskler. I samband med detta lär du dig också att göra enkla tester av musklerna. När du lärt dig detta öppnas en ny värld eftersom du då kan börja göra mer inriktade behandlingar mot enskilda muskler! Patientbemötande och etik Ett bra patientbemötande och god etik är oerhört viktigt för en massör. Det ingår hela tiden som en naturlig del i den praktiska undervisningen.

För att få ut diplom från skolan krävs följande:

• Aktivt deltagande på lärarledd undervisning.

• Hela kursavgiften betald.

Kursledare: Certifierad massör/Massageterapeut Li Bergenstråhle som har arbetat med massage sedan 2002 samt gått flera vidareutbildningar i massage. Li har ävendrivit ett Dagspa med flera anställda under 11 år.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs för att gå utbildningen.

Kurslokal: Kursen hålls på Essense i Kiruna. Det finns fri parkering vid lokalen så det är lätt att komma till oss med bil. På andra orter än Kiruna håller jag kursen i lämpliga lokaler hos samarbetspartners eller konferensanläggningar.

Anmälan: Välkommen med din anmälan på info@essense.se med namn, adress, epost och telefon. Anmälningsavgiften på 1000 kr betalas in på, Swish: 123 039 99 72 plusgiro: 67 23 62-1 eller bankgiro: 183-0660 märk med kursnamn.

Faktura på resterande kursavgift skickas till dig ca fyra veckor före start och ska vara betald senast två veckor före kursstart. Fram till två veckor innan kursstarten kan du avboka din plats, anmälningsavgiften på 1000 kr tas då som en adminsistrativ och sen avbokningsavgift och återfås ej. Om du betalt in kursavgiften och det återstår mindre än två veckor före kursstart, eller om du av någon anledning måste avbryta påbörjade studier återbetalas kursavgiften proportionellt till den tid som återstår av utbildningen, efter att 1000 kronor avdragits för administrativa kostnader och ev. utdelat material som ej kan återlämnas.         

Hot- Stone Massage utbildning

Kursdag: 22/5-22

En utbildning där du lär sig att ge en mycket avslappnande Hot-Stone Massage. Den passar dig som redan arbetar med någon form av kroppsbehandling, t.ex. massör eller annan kroppsterapi som vill bredda dina kunskaper och erbjuda fler behandlingar. Du får lära dig att massera med varma lavastenar. Massagen är otroligt avslappnande för musklerna och ger främjar ett meditativt sinne och en behaglig känsla av lugn. Stenarna som används är släta lavastenar.

INNEHÅLL - Detta är en 1-dags grundläggande utbildning i Hot Stone-Massage. Du får lära dig att göra en helkroppsmassage, där även fot- och ansiktsmassage ingår. Utbildningen är huvudsakligen praktisk, med en kort teoridel. Deltagarna övar på varandra. I utbildningen använder vi färdigblandade massageoljor av hög kvalitet från ekologiska Maria Åkerberg, med omtanke om natur, våra kunders och vår egen hälsa.

TILLBEHÖR - På utbildningen säljs inte stenar eller värmare. Du får däremot bra information på kursen om vad man bör tänka på när man väljer stenar och värmare, samt var du kan inhandla dessa redskap som behövs för din Hot Stone Massage.

 DIPLOM - Kurskompendium ingår och efter avslutad utbildning får du ett diplom.

 KURSLEDARE - Utbildningen hålls av Li Bergenstråhle Certifierad Massör, Massageterapeut och utbildad i Spa-behandlingar.


Plats: Essense, Adolf Hedinsvägen 58, i Kiruna
Åldersgräns: Lägsta ålder 18 år.
Kostnad: 1 900 kr inkl. moms.  En anmälningsavgift på 800 kr betalas i samband med anmälan (återbetalas inte om du får förhinder, resterande återbetalas om du avbokar senast 1 vecka före kursstart). Uppge namn, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan, så skickar vi ut dina fakturor via mail till dig. I priset ingår moms, kursmaterial och diplom.

Betalningsuppgifter: Se längst ner på sidan.