Föreläsningspaket. Utbildning för företag

 

Vi är två välrenommerade och erfarna terapeuter i Kiruna som gått samman under namnet Kiruna Wellness och erbjuder företag att lyfta ett snäpp eller fler högre. Vi erbjuder olika företagspaket i form av föreläsningar, workshops och utbildningar inom området hälsa, personlig utveckling och företagsutveckling. Li Bergenstråhle som driver Essense, Åsa Andersson som driver Piripro/Alternativhälsan.

 

Paket 1 - Mindfullness / Meditation

Råd, konkreta verktyg och praktiska övningar om hur Mindfullness kan berika ditt liv. Genom att ptaktisera ett närvarande och accepterande förhållningssätt kommer lycka, frid och sann glädje lättare att infinna sig.

Mindfullness kan hjälpa dig att:

- bli lugnare och lättare kunna hantera stress

- bli mer fokuserad och effektiv

- balansera känslor och kropp

- skapa goda relationer

- öka din medvetenhet och växa på ett personligt plan

Välj mellan:

1) Prova på 1-2 timmar.

2) Halvdagsworkshop.

3) Hel kurs på - 8 tillfällen.

Kurshållare: Li Bergenstråhle info@essense.se, 070-2709922, 0980-22000.

Begär offert!

 

 

Paket 2 - Skapa ökad glädje, harmoni och produktivitet på arbetsplatsen

Om det fanns ett enkelt och snabbt sätt att skapa mer inre glädje, harmoni och fokus som i sin tur bidrar till större effektivitet på arbetsplatsen och mindre stress och spänningar skulle det vara intressant för dig att undersöka?

Vi erbjuder urgamla avslappnings- och meditationsverktyg kombinerat med modern forskning inom neurovetenskapen speciellt riktat till företag och arbetsgrupper. Resultaten är påtagliga och mätbara.

Vi erbjuder större såväl som små företag att prova mindfulness meditationer för sina anställda som del i utbildningsprogrammet för anställda. Forskning visar att fördelar kan uppnås mycket snabbt oberoende inom vilket område eller industri som företaget verkar inom. Meditation hjälper individer att effektivt hantera stress vilket i sin tur bidrar till generell hälsa såsom att balansera blodtryck, nedstämdhet, sömnrubbningar, trötthet och oro.

6 områden som meditation kan förbättra efter 2 veckors praktiserande i form av korta stunder med fokuserad stillhet enligt instruktioner.

- förbättrar hjärthälsa och kolesterolnivåer
- förbättrar stresshantering och jobbiga känslor
- bidrar till en känsla av frihet och ökad kreativitet
- förbättrar sömnen
- ökar teamkänslan och känslan av samhörighet och sammanhang speciellt då hela gruppen är involverad tillsammans i aktiviteten.

efter 2 veckors korta dagliga meditations och avslappningsstunder har amygdalas omfång minskat vilket innebär att hjärnan är mindre sårbar för negativa känslor, grubblerier, nedstämdhet, ilska, stress och andra tunga känslor. Det i sin tur medför en allmän känsla av välbefinnande som gynnar immunförsvaret, hälsan, humöret och kreativiteten både på arbetsplatsen och i vardagen.

Föreläsning om ökad glädje på arbetet med fokuserad stillhets- och mindfulnessövningar dels ur praktiskt vardagsperspektiv samt akademiskt forskningsperspektiv.
Tid: 2 timmar
Ingår: enklare tryckt material med instruktioner. Tryckkostnad tillkommer per antal deltagare.

Föreläsning om ökad glädje på arbetet med fokuserade stillhetsövningar/meditation
Tid: 1 tim

Begär offert! Du kontaktar en av nedanstående föreläsare för frågor eller för att boka en föreläsning med just den föreläsaren.

Föreläsare:

Li Bergenstråhle - 0702709922, info@essense.se                                                                                                     

Åsa Andersson - 0706673015, homiatriker_asa@icloud.com

 

Paket 3:  Medveten Kommunikation (Giraffspråket)

Förmågan att bemöta människor på ett mänskligt och professionellt sätt är en mycket viktig konkurrensfördel för alla typer av företag, organisationer och institutioner. De människor vi möter i vårt arbete har förväntningar på ett schysst bemötande. Är de inte nöjda med hur de blir bemötta utifrån vad de behöver kanske de byter leverantör.

Du får verktyg till nya sätt att tänka och uttrycka dig på som skapar kontakt, medkänsla och samarbete istället för konflikt, motstånd, ilska och nedstämdhet. 

 

Medveten kommunikation hjälper dig att:

-          Omforma ditt sätt att uttrycka dig och ditt sätt att lyssna.

-          Möta andra med medkänsla utan att offra sig själv.

-          Bryta de tankemönster som leder till konflikt, ilska och nedstämdhet.

-          Skapa relationer som bygger på förståelse, medkänsla och samarbete.

-          Hantera konflikter fredligt.

 

Medveten Kommunikation är ett förhållningssätt som effektivt kan användas med en person eller i grupp, i alla olika sorters miljöer och i många olika situationer.

-          Nära relationer

-          Familjer

-          Skolor

-          Företag, organisationer och institutioner

-          Terapi och handledning

-          Affärsförhandlingar

-          Alla slags dispyter och konflikter

 

Föreläsning 1-2 timmar, halvdagskurs, heldagskurs samt tvådagarskurs. Kursen går också att få i flera träffar 1-2 timmar åtgången.                                              

Begär offert: Föreläsare: Li Bergenstråhle - 0702709922, info@essense.se

 

 

Paket 4:  Stresskompetensutbildning

 

Vi och våra kroppar ställs dagligen inför utmaningar i vårt yrkesliv och i vardagen. Oftast kan det kännas inspirerande med lite stress men ibland blir det helt enkelt för mycket och kan kännas ohanterligt. Kroppen reagerar med muskelsmärtor, huvudvärk, matsmältningsproblem, trötthet, koncentrations- och minnesproblem etc.

Hur undviker man de negativa konsekvenserna av stress? Vad kan man göra för att hitta motmedel och balans i vardagen trots stressen? Vilka verktyg har visat sig vara mest effektiva och vilka kan man dessutom göra själv för att motverka negativ stress?

Två starka hälsoprofiler med lång erfarenhet och utbildning inom hälsa och friskvård erbjuder stress-kompetens utbildningen - Resan 1 2 3 4. Vi utformar utbildningen efter ditt företags behov.

Li Bergenstråhle och Åsa Andersson kommer under 4 tillfällen hålla föreläsningar med praktiska stresshanteringsmetoder baserat på forskning och erfarenhet. När vi kan hantera stressen blir vi mer kreativa, öppna, fokuserade och energifulla.

Så här kan ett program se ut:

Under första träffen föreläser vi om och lägger in praktiska moment om vad stress gör med nervsystemet, hur kroppen reagerar på stress och hur andningen kan vara en enkel och stark stressbroms för att hantera effekterna av stress.

Andra träffen handlar om näring och matsmältning om hur man stärker kroppens motståndskraft vid stress och hur näring kan underlätta återhämtningen. Vi gör sedan övningar från yogan för matsmältning, avspänning och närvaroövningar för att stilla stress och tankar.

Ryggen och speciellt den s.k. kapphängarmuskeln trapezius och den lille päronformade muskeln piriformis (som man hittar mitt på vardera skinkan och som när den krampar biter till om ischiasnerven vilket brukar kännas) reagerar starkt på stress och kan ofta kännas rejält när stressnivåerna ökar. Man pratar om kamp och flykt responser inom stressforskningen. Hur hanterar man det? Hur tar man hand om kroppen och musklerna under stressiga perioder? går vi igenom under tredje träffen sedan får du prova på en speciell ryggyoga för att lätta på spänningar i kroppen som stressen skapat som även är bra mot huvudvärk och migrän.

Under den fjärde och avslutande föreläsningsträffen leds du in i en djup meditation, mindfulness och avslappning för att få insikter från det omedvetna skiktet om hur stress påverkar oss. Utifrån ett Jungianskt perspektiv får du sedan veta hur du kan hantera stressen.

Begär offert: Li Bergenstråhle - 0702709922, info@essense.se                                                                                                     

 

OLIKA ARRANGEMANG PÅ SKOLOR; ORGANISATIONER OCH FÖRETAG

- Utbildning i Massage och Zonterapi för elever på vårdprogrammet Hjalmarlundbomsskolan, en termin 2004./Li

- Yogaklasser för elever på folkhögskolan och Hjalmar Lundbomsskolan.2000-t/Li

- Yogaklass för personal på Rikspolisstyrelsen. 2000-t/Li

- Föredrag om Mindfullness i Kiruna Kyrka. 2000-t/Li

- Yoga och meditation för Kiruna Kyrkans personal. 2000-t/Li

- Föreläsning för vårdelever från Hjalmar Lundbomsskolan om olika behandlingsmetoder.2000-t/Li

- Yogaklass för personal på Samiska teatern.2000-t /Li

- Föreläsning i Mental Träning på Folkets hus med 110 personer från Kiruna Bostäder i augusti 2016./Åsa

- Yogakväll på Essense med personal från Vargen, Vita vidderna skola, vår 2016./Li

- Meditationskväll - ett smörgåsbord med olika meditationstekniker - med en grupp sjukgymnaster, arbetsterapeuter, kurator, sjuksköterska och undersköterska på Öppenrehab, Kiruna sjukhus i april 2017./Li

- Medveten Kommunikation på Ishotellet för Ledningsgruppen på Swedavia Airport, september 2017./Li

- Hälsoföreläsning om stress, immunförsvar och smärtproblematik och yin yoga med Tekniska Verken september 2017./Li